Ens els darrers dies, s’estan incrementan el nombre de virus que corren a través dels correus electrònics, i en alguns casos, no són detectats pels sistemes de seguretat. Ens poden arribar en forma de correu electrònic de ENDESA, CORREOS, …, i porten un link per descarregar una factura, o per rebre un paquet. Si cliqueu als links, us poden infectar l’ordinador i les carpetes de xarxa.

Un cop infectats els fitxers per aquests virus, NO ES PODEN RECUPERAR LES DADES, només es pot recuperar la informació a través de la restauració de les còpies de seguretat que diàriament es realitzen sobre les carpetes de xarxa (recordeu que no se’n fan sobre els discs durs dels ordinadors).

Per això, us fem les recomanacions següents:

  1. Utilitzeu el correu electrònic únicament per a finalitats professionals.
  2. Desconfieu dels correus electrònics que continguin enllaços o fitxers adjunts. Sobretot, no cliqueu sobre enllaços inserits en correus de procedència dubtosa i no obriu els fitxers que puguin contenir aquests correus.
  3. Tan si rebeu algun correu amb enllaços o fitxers sospitosos, com si sospiteu que hagueu clicat sobre un enllaç maliciós o que hagueu obert un fitxer infectat, poseu-vos immediatament en contacte amb el Departament TIC (Xavi).