Rehabilitació

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_text]Disciplina que evalúa y trata, a través de actividades seleccionadas y graduadas, para ayudarnos a conseguir el máximo nivel de funcionalidad e independencia en todos los aspectos de la vida diaria (AVD básicas, relación social, ocio, etc. y AVD instrumentales).

Las actividades que se trabajan desde el departamento de terapia ocupacional son la psicomotricidad y la estimulación cognitiva.

La actividad física nos ayuda a mantener la funcionalidad de las personas durante las AVD (vestirse, andar, higiene, etc.) y disminuye el riesgo de sedentarismo (osteoporosis, HTA, caídas, etc.). Durante las sesiones se hacen unos ejercicios dirigidos por el terapeuta donde se trabaja la movilidad global, con material (pelotas, etc.) o con el propio cuerpo.

La actividad cognitiva nos ayuda a mantener el funcionamiento cognitivo y el rendimiento intelectual. Es una pieza fundamental para evitar la pérdida de memoria asociada a la edad y la aparición de demencia. En este taller se hacen actividades de musicoterapia, juegos de memoria, fichas para trabajar la orientación, atención, lenguaje, cálculo, gnosis, praxis, etc.

La rehabilitació millora les aptituds físiques i psíquiques dels usuaris, i per a això s’utilitzen els mitjans i mètodes més moderns i actuals.

Clínica Sant Antoni disposa d’un sistema complet de rehabilitació: fisioteràpia, hidroterapia i teràpia ocupacional, per a la recuperació funcional general de les persones.

El centro sociosanitario da continuidad asistencial tanto a los pacientes con enfermedades crónicas, con una dependencia severa, como a aquellos pacientes subagudos, o postoperatorios, que precisen de un recurso sanitario enfocado a su rehabilitación tras su paso por el hospital de agudos.

Estem especialitzats en la recuperació de persones de la tercera edat, que tenen una dependència lleu, moderada o severa, però tant els nostres professionals, com el gimnàs i els aparells dels quals disposem poden tractar tant a joves com a esportistes.

Ens basem en tècniques complementàries entre si:[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_title size=»2″ content_align=»» style_type=»single dashed» sep_color=»» margin_top=»» margin_bottom=»» class=»» id=»»]Fisioteràpia[/fusion_title][fusion_text]Realitzem la fisioteràpia entenent-la com el tractament a través de mitjans físics, exercicis terapèutics, masoteràpia i electroteràpia.

A més treballem amb:[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_checklist icon=»fa-check» iconcolor=»#80b4b0″ circle=»no» circlecolor=»#80b4b0″ size=»13px» class=»» id=»»][fusion_li_item icon=»»]Proves elèctriques i manuals per determinar el valor de l’afectació i força muscular.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=»»]Proves per determinar les capacitats funcionals, l’amplitud del moviment articular i mesures de la capacitat vital.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=»»]Ajudes diagnòstiques para al control de l’evolució.[/fusion_li_item][/fusion_checklist][fusion_text]Aquestes tècniques les realitzarà un Fisioterapeuta, que és un professional sanitari Diplomat Universitari amb amplis coneixements sobre l’anatomia i fisiologia del cos humà. Aquest s’encarrega d’avaluar i tractar les possibles alteracions i dissenyar un pla de prevenció.

Al nostre centre de rehabilitació estaràs atès per un fisioterapeuta col·legiat i rebràs un tractament personalitzat segons les teves característiques i patologies.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_title size=»2″ content_align=»» style_type=»single dashed» sep_color=»» margin_top=»» margin_bottom=»» class=»» id=»»]Hidroteràpia[/fusion_title][fusion_text]La hidroteràpia es basa en l’aplicació externa de l’aigua al cos, per procediments molt variats: banys o dutxes tant calentes com a fredes, alternes, hidromassatges, banys de seient, o bany de peus.

Hi ha dues generalitats en el tractament:[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_checklist icon=»fa-check» iconcolor=»#80b4b0″ circle=»no» circlecolor=»#80b4b0″ size=»13px» class=»» id=»»][fusion_li_item icon=»»]La temperatura de l’aigua: en general es considera que aquesta ha d’estar entre 34° i 36°, és a dir, la denominada temperatura indiferent, que inicialment provocarà una lleugera relaxació i facilitarà l’execució de la cinesiteràpia.[/fusion_li_item][fusion_li_item icon=»»]El temps de tractament: la primera sessió no hauria de durar més de 10 minuts i amb una activitat limitada, ja que el que ens interessa en aquesta primera sessió és observar les reaccions del pacient per, a partir de les mateixes, adaptar la durada i intensitat del tractament, procurant evitar en tots els casos arribar a la fatiga.[/fusion_li_item][/fusion_checklist][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»][fusion_title size=»2″ content_align=»» style_type=»single dashed» sep_color=»» margin_top=»» margin_bottom=»» class=»» id=»»]Teràpia Ocupacional[/fusion_title][fusion_text]Disciplina que avalua i tracta, a través d’activitats seleccionades i graduades, per ajudar-nos a aconseguir el màxim nivell de funcionalitat i independència en tots els aspectes de la vida diària (AVD bàsiques, relació social, oci, etc. i AVD instrumentals).

Les activitats que es treballen des del departament de teràpia ocupacional són la psicomotricitat i l’estimulació cognitiva.

L’activitat física ens ajuda a mantenir la funcionalitat de les persones durant les AVD (vestir-se, caminar, higiene, etc.) i disminueix el risc de sedentarisme (osteoporosi, HTA, caigudes, etc.). Durant les sessions es fan uns exercicis dirigits pel terapeuta on es treballa la mobilitat global, amb material (pilotes, etc.) o amb el propi cos.

L’activitat cognitiva ens ajuda a mantenir el funcionament cognitiu i el rendiment intel·lectual. És una peça fonamental per evitar la pèrdua de memòria associada a l’edat i l’aparició de demència. En aquest taller es fan activitats de musicoteràpia, jocs de memòria, fitxes per treballar l’orientació, atenció, llenguatge, càlcul, gnosi, praxi, etc.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]